Pisanje receptov se mi je zdela zanimiva ideja, ki mi je prišla na misel, ko sma oba z možem imela
težave zaradi prehrane. Njemu so diagnosticirali celiakijo, meni laktozno intoleranco, helicobakter ployori bakterijo in
kandido.
Ker je pri vseh teh "težavah" potrebna 100% dieta in je takšne recepte težko najti, še posebaj da ugodim obema,
sem se odločila, da kar bom sama preizkusila in da bo užitno, če ne že odličnega okusa objavim recept,
ki bo mogoče komu pomagal - ali zaradi zdravstvenih težav, ali preprosto zaradi zdravega načina prehranjevanja.
Kdor vsaj malo pozna zgoraj omenjene teževe ve, da ni preprosto ugoditi vsem omejitvam in hkrati pripraviti okusen obrok.
Kljub vsemu pa imam doma veliko sladkosnedcev, tako, da bo temu primerno tudi dosti sladic.
Zbirka mojih preizkušenih receptov. Niso vsi presni, so pa okusni!
Sestavine
1.del
100 g 85% čokolada
300 g kuhanega olupljenega kostanja
1 skodelica kuhane močne kave
1 žlica ruma
Sestavine :
Testo :
200 g prosene moke (sama zmlejem neoluščeno proso)
90 g kokosovega masla
1 jajca
SESTAVINE :
300 g kuhane čičerike
2 strokA česna
1 manjši por
bučka
2 jajci
1 žlica limoninega soka
0,5 žličke soli
100 g brezglutenskih drobtin drobtin
2 žlici oljčnega olja
SESTAVINE :
150 g kokosove maščobe
4 kom dateljnev
250 g riževe moke
50 g koruznega škroba
2 jajci
130 g čokolade s 85 % kakavom
70 g celih lešnikov
ščep soli
1 čž pecilnega praška
Brezglutena in sladkorja
Biskvit:
Testo:
Testo:
(brez glutena, mleka in sladkorja)
Krhko testo
(brez laktoze, mleka in glutena-prav tako pa je melasa dovoljena tudi diabetikom in v mali količini pri dieti za kandido)
Biskvit
2 jajci
3 žlice mletih mandljev
1 žlica vode
2 žlici kakava
1 čajna žlička melase
100 g kakavovega masla
30 g kokosove maščobe
110 g presnega kakava
1 čajna žlička melase
1 žlica konopljinih proteinov
BISKVIT
2 jajci
2 žlici melase (ali katerega drugega sladkorja)
3 žlice mletih mandljev
1 žlice vode
2 žlice kakava
Preberite več: Bela mousse torta z borovnicami in malinami - brez glutena
Sestavine - biskvit:
Osnova: