Ajdovi štruklji

Sestavine:

  • 300g ajdove moke
  • 300g osoljene vrele vode

Ko voda zavre jo zliješ na ajdovo moko in zmešaš. Nato počakaš, da se vse skupaj ohladi , daš na pomokan (z ajdovo moko) pult malo pregneteš in potem to vse skupaj daš na peki papir (enega daš pod testo drugega na testo ) in čez njega in razvaljaš nekje za debelino noževe konice ali malo več-po želji.

Vmes ko se testo hladi na kokosovi maščobi prepražiš veliko pora in manjšo glavo ohrota in posoliš, ko je vse prepraženo dodaš zraven še dve jajčki (lahko izpustiš). Potem pa to razdeliš po testu in skupaj s pomočjo peki papirja zviješ v rolado.

Potem pa to rolado zaviješ v alu folijo namazano z kokosovo maščobo in daš kuhat v osoljen krop za 45 min. Ko je skuhan ohladiš, odviješ, narežeš na rezine in popečeš na kokosovi maščobi :-)

In to je to - BOŽANSKO

Vsekakor pa so dovoljene druge kombinacije moke, prav tako nadeva. Zadnjič sem jih naredila tudi z ajdovo in konopljino moko ... nadev pa je bil prav tako por, ohrot in traviso radič.

Nimam besed za opis okusa... prav v vsakem grižlaju sem uživala mmmmmmmmmmm

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive