(brez laktoze, mleka in glutena-prav tako pa je melasa dovoljena tudi diabetikom in v mali količini pri dieti za kandido)
Biskvit
2 jajci
3 žlice mletih mandljev
1 žlica vode
2 žlici kakava
1 čajna žlička melase
Jajca in melaso sem penasto stepla. ko je masa narasla sem vanjo dodala še ostale sestavine in še malo mešala.
Vse skupaj sem vlila v pekač obložen s peki papirjem in dala pečit v predhodno ogreto pečico na 180°C za 15 min.
Nadev
Gozdni sadeži
Mandljeva strnjenka
400 ml mandljevega mleka
1 žlička melase
4 lističa želatine
Melaso sem dala v mandljevo mleko in segrela na zelo nizki temperaturi in mešala toliko časa, da se je melasa stopila.
Vmes je želatina nabreknila - sem jo stopila in dodala mandljevemu mleku.
Sestava
Na mandljev biskvit sem dala zmrznjene gozdne sadeže in jih prelila z mandljevo strnjenko.
Vse skupaj sem čez noč postavila v hladilnik.
Okusno malce drugače ... predvsem pa zdrava različica sladki varjanti
Sem steklarski mojster že od leta 1995, ter izdelujem stekla v neomejenih možnostih v kombinaciji z lesom, aluminijem, plastiko ... v zunanji kot notranji opremi.
Od svetovanja in načrtovanja preko storitev do zanesljive podpore.