SESTAVINE :
150 g kokosove maščobe
4 kom dateljnev
250 g riževe moke
50 g koruznega škroba
2 jajci
130 g čokolade s 85 % kakavom
70 g celih lešnikov
ščep soli
1 čž pecilnega praška
PRIPRAVA :
Čokolado sem sesekljala na večje koščke, cele lešnike pa prerezala na polovičke.
V stopljeno kokosovo maslo, sem vmešala 4 zmlete dateljne.
V drugi posodi sem razžvrkljala jajci, katerima sem dodala sol. Razžvrkljano jajce sem, nato postopoma priliva
k kokosovi maščobi. Dodala sem moko s pecilnim praškom in vmešala precej gosto testo.
Nazadnje sem še nežno primešala čokolado in lešnike. Pazimo, da ne mešamo predolgo, zato, da čokolada ostane v kosih.
Z roko sem oblikovala majhne kroglice in jih polagala na s peki papirjem obložen pekač.
Piškote sem pekla pri 180°C cca 18-19 minut oz. dokler ne dobijo zlato rumene barve.
Sem steklarski mojster že od leta 1995, ter izdelujem stekla v neomejenih možnostih v kombinaciji z lesom, aluminijem, plastiko ... v zunanji kot notranji opremi.
Od svetovanja in načrtovanja preko storitev do zanesljive podpore.