Jagodna pita

(brez glutena, mleka in sladkorja)

Krhko testo

  • 20 dag mletih mandljev
  • 2 žlici mletega prosa (zmlela sem ga kar sama)
  • 10 dag kokosove maščobe
  • 1 čajna žlička vinskega kamna
  • 1 čajna žlička limonine lupinice (jaz jo kupim kar v Bio trgovini)
  • 1 jajce

Vse sestavine sem zmešala skupaj in postavila za 30 min v hladilnik. Vso maso sem ko se je ohladila porazdelila po pekaču za pite in dala pečit v predhodno ogreto pečico na 180°C za 30 min.

Nadev

50 dag svežih jagod
2 čajni žlički agar agar-ja

Medtem, ko se je testo peklo sem jagode spasirala in vmešala agar. Počakala, da je bil biskvit pečen in še na vročega
vlila spasirane jagode. Na jagodno "čežano" sem dala še na koščke narezane jagode in vse skupaj postavila v hladilnik,
da se je ohladilo.


Pita je bila zelo osvežilna in prijetnega okusa kljub temu, da ni bilo dodanega sladkorja. pojedli smo jo v trenutku, celo
najmlajši član (3 leta) je pojedel 2 konkrektna kosa :-)