TORTA STRAČATELA Z MALINOVIM ŽELEJEM
Biskvit:
70 g mletih mandljev
70 g medu
5 jajc
25 g grenkega kakava v prahu
Stračatelo krema:
200 g grškega jogurta
0,5l stepene sladke smetane
naribana jedilna čokolada
6 listov želatine
3 žlice sladkorja
Malinov žele:
Zmrznjene maline
malo vode
2 žlici sladkorja
4 listi želatine
Priprava :
Rumenjake in sladkor sem stepla, nato dodala sneg iz beljakov na koncu pa še mlete mandlje s kakavom.
Vse skupaj sem prelila v tortni model (premer 20 cm) obložen s peki papirjem.
Pekla sem 25 min na 180 °C na ventilaciji.
Biskvit naredimo malo manjši kot bo torta, zato da je kremo okoli cele torte in, zato ne rabimo
posebaj dekorirati strenic torte.
Sladko smetano stepemo z sladkorjem, ji dodamo grški jogurt in naribano jedilno čokolado.
Vmes namočimo želatino, da nabrekner ter jo na vodni kopeli stopimo in primešamo smetanovi
kremi.
Vlijemo na biskvit in postavimo čez noč v hladilnik
Naslednji dan naredimo malinov žele. Vponev damo maline, sladkor ter malo vode (po občutku)
pokuhamo in na koncu dodamo želatino ki smo jo prej stopili na vodni kopeli, ter mlačno prelijemo
na torto in postavimo še za nekaj ur oz. do praznovanja v hladilnik.