Presna jagodna torta
Biskvit :
Čokoladna plast
4 namočeni datlji v vodi za 20 min (nato datlje zblendate z malo vode v gladko pasto)
1/4 skodelice mandljevega mleka (lahko tudi drugega)
1/4 skodelice kokosovega olja (stopljenega)
2 JŽ vanilije
2 JŽ javorjevega sirupa
ščep soli
vodo po potrebi
3 skodelice zmletih mandljev
1 skodelice kokosove moke
Jagodna krema :
1 skodelica indijskih oreščkov (namočenih čez noč)
1 1/2 skodelice jagod
1/4 skodelice javorjevega sirupa
1/2 skodelice kokosovega olja ali masla (stopljenega)
1 JŽ limoninega soka
2 JŽ vanilije
ščep soli
1/4 skodelice kokosovega mleka
Čokoladna skorjica .
85% čokolada
kokosovo maslo
Priprava :
Za Čokoladno plast zblendajte v blenderju datlje, mandljevo mleko, javorjev sirup, kokosovo olje, vanilijo, sol in vodo.
Ko dobite gladko zmes, dodajte mandljevo moko, kokosin kakav. Mešajte dokler se zmes ne sprime.
Za Jagodno plast zbledajte vse sestavine skupaj dokler ne dobite gladko kremo. Razdelite čokoladno in
jagodno maso na tri dele. Začnite s čokoladno plastjo in nanjo vlijte jagodno kremo. Postavite v zmrzovalnik in nadaljujte
z enakim postopkom.
Torto za 15 min postavite v zamrzovalnik in nato čez njo prelijte čokoladni preliv.
Na koncu naredite Čokoladni preliv. Nad vodno kopeljo stopite kokosovo maslo in čokolad in prelijte čez torto.