Testo:
300 g ajdove moke
300 ml vrele slane vode
Nadev:
Traviso radič
Gorgonzola sir
česen
sol
olivno olje
Priprava:
Vodo sem zavrela in jo vlila na aajdovo moko. Vse skupaj sem gnetla v mešalniku, tako dolgo , da se je lepo povezalo
in nastalo voljno testo. Pustila sem, da se je ohladilo (testo pripravila zjutraj, zvečer delala)
Vmes sem na olju prepražila česen, ko je zadišal sem mu dodala na trakce narezan traviso radič in pražila. nakoncu
sem naribala še gorgonzolo in malo posolila.
Zvečer sem na pomokanem pultu zamesila testo in mu še dodajala moko (dodala sem jo še kar nekaj, saj je bilo testo premokro)
Nato sem ga razvaljala in izrezala kroge (vzela sem tamali model za krofe) na sredino vsakega kroga sem položila malo
nadeva in ga po robovih namazaala z jajco in"zaprla",
nato sem ga namazala z jajcem še po konici in ga zlepila skupaj, da sem
dobila takšne luštne raviole .
kuhala sem jih v osoljeni vodi , toliko, da so priplavali na površje
Sem steklarski mojster že od leta 1995, ter izdelujem stekla v neomejenih možnostih v kombinaciji z lesom, aluminijem, plastiko ... v zunanji kot notranji opremi.
Od svetovanja in načrtovanja preko storitev do zanesljive podpore.