Sestavine :
1/2 litra vode
200 g riževega zdroba *
2 jajci
olivno olje
brezglutenske drobtine 1-2 žlici
Priprava :
Vodo osolimo in zavrejemo, ko zavre vanjo stresemo rižev zdrob in skuhamo rižev gris. nato ohladimo dodamo olje,
jajci in premešamo - po potrebi dodamo drobtine.
Nato iz dobljene mase oblikujemo velike svaljke oz. kačo (sama si na delovno površino potresem drobtine za lažje
svaljkanje) in nato iz velikih svaljkov zrežem manjše svaljke, ki jih povaljam v drobtinah.
Narejene svaljke dam na pekač obližen z peki parpirjem in pečem v predhodno ogreti pečici na 210 °C 22 min oz. do
lepe zlato rjave barve.
*rižev zdrob lahko brezskrbi nadomestimo z koruznim ali pšeničnim zdrobom
Svaljke ponudim z mesom v omaki ali kar sirovi omaki.
Konačnih svaljkov nisem uspela slikati saj jih je v trenutku zmanjkalo :-)
Sem steklarski mojster že od leta 1995, ter izdelujem stekla v neomejenih možnostih v kombinaciji z lesom, aluminijem, plastiko ... v zunanji kot notranji opremi.
Od svetovanja in načrtovanja preko storitev do zanesljive podpore.