Jagodno-vanilijeva mousse tortica

Za biskvit potrebujete:

 70 g mletih mandljev
  5 jajc



Za jagodno peno potrebujete:

 0,5 l kokoseove smetane (*sladka smetana)
 250 g očiščenih jagod
 2 jedilni žlice agarja (*želatina)
 

Za belo peno potrebujete:

 0,5 l kokoseove smetane (*sladka smetana)
 200 g bele čokolade
 2 žlici agarja (*želatina)

Za žele potrebujete:

 15 manjših svežih jagod
 2,5 dl vode
 2 žlici kokosovega sladkorja (*navaden sladkor)
 1,5 žlice agarja

Biskvit:

Rumenjake sem stepla, nato dodala sneg iz beljakov na koncu pa še mlete mandlje.
Vse skupaj sem prelila v pekač od pečice obložen s peki papirjem.
Pekla sem 15 min na 180 °C.
ko je bil biskvit pečen sem izrezala kroge premera cca 7 cm,
krogce sem položila v modelčke in jih polila z žlico cukrane vode.


 
Jagodna pena:

Za jagodno peno sem jagode pretlačila oz. jih lahko s pomočjo sekljalnika spremenite v pire.
Jagodni pire sem zavrela.
Agar vmešajte v hladni jagodni pire in mešajte na zmernem ognju cca 5 min, da se pire zgosti,
Ko se jagodni pire ohladi, sem ga vmešala v stepeno kokosovo smetano, ter sem ga porazdelila na testeno podlago,
ki sem jo obdala z obročem narejenim iz folije za grafoskop.
Postavila sem na hladno, da se je jagodna pena strdila.



 Pena z belo čokolado:

2 dl tekoče kokosove smetane in belo čokolado sem stopila nad vodno kopeljo (ko se je čokolada stopila in je postala homogena
zmes sem vmešala agar in kuhala še 5 min, da se je zgostilo)
Počakala sem, da se zmes ohladi in jo vmešala v preostalo kokosovo smetano, ki sem jo stepla
(če ne boste počakali, da se ohladi, se bo smetana začela "topiti"). Peno sem zlila na jagodno peno,
razporedila postavila na hladno in počakala, da se je strdila. (sama sem jo pustila čez noč na hladnem)

 Jagodni žele:

Jagode sem 5 minut kuhala v mešanici vode in kokosovega sladkorja, nato pa sem delež jagod spasila in vlila nazaj v posodo, kjer so bile preostale
jagode, ter jim primešala agar in jih še cca. 5 min kuhala na malem ognju.
Nato sem zmes ohladila in jo prelila, čez belo čokolado in vse skupaj postavila v skrinjo za cca 30 min, da se je ohladilo,
da sem lahko brez težav odstranila folijo in tortice zložila na podstavek.



Modelče sem naredila iz folije, ki jo uporabljajo za grafoskop, ker je dovolj trdna-pa še visoka je lahko po vaših
željah.