2 banani
*Arašidovo maslo
80 dag čokolade 85% kakava
kakavovo maslo (po občutku)
Priprava:
banane sem narezala na koleščke in jih položila na peki papir. Na kolšček banane sem dala malo arašidovega masla
in pokrila z drugim koleščkom.
To sem dala na vilico in oblila z čokolado, katero sem predhodno z kakavovim maslom stopila nad
vodno kopeljo.
Vse skupaj sem dala za urico v hladilnik.
Potem pa smo se usedli za mizo in jih pojedli
Besede mojega tavečjega sina so bile: ˝ful dober sam spet si zasrala s to grenko čokolado ˝
Ampak pojedel jih je pa vseeno kr nekaj - tako da v kolikor nimate radi preveč grenko predlagam mlečno čokolado.
* arašidovo maslo sem pripravila kar sama in sicer v blender sem dala 400 g neslanih arašidov, 1 žlico ekološkega
sončničnega olja in ščep soli.
Ta količina ni samo za banane, ampak bo uporabljena še za mazanje na kruh