Mandljeva strnjenka na mandljevem biskvitu

(brez laktoze, mleka in glutena-prav tako pa je melasa dovoljena tudi diabetikom in v mali količini pri dieti za kandido)

Biskvit

2 jajci
3 žlice mletih mandljev
1 žlica vode
2 žlici kakava
1 čajna žlička melase

Jajca in melaso sem penasto stepla. ko je masa narasla sem vanjo dodala še ostale sestavine in še malo mešala.
Vse skupaj sem vlila v pekač obložen s peki papirjem in dala pečit v predhodno ogreto pečico na 180°C za 15 min.

Nadev

Gozdni sadeži

Mandljeva strnjenka
400 ml mandljevega mleka
1 žlička melase
4 lističa želatine

Melaso sem dala v mandljevo mleko in segrela na zelo nizki temperaturi in mešala toliko časa, da se je melasa stopila.
Vmes je želatina nabreknila - sem jo stopila in dodala mandljevemu mleku.


Sestava

Na mandljev biskvit sem dala zmrznjene gozdne sadeže in jih prelila z mandljevo strnjenko.
Vse skupaj sem čez noč postavila v hladilnik.

Okusno malce drugače ... predvsem pa zdrava različica sladki varjanti